diumenge, 4 de desembre del 2011

PREPARACIÓ PER FER CDS




     

En la botelleta petita es posa el Clorit de sodi ( de 28%) i després l´acid cítric ( del 40 % )
en la mateixa quantitat per exemple 30 c.c. de cada element  ( total 60 c.c. ), la capacitat de la botelleta , en aquest cas no ha de passar massa més dels 75 c.c. ,  ja que s´acumula el gas produït al acabar la reacció , a la part alta i no es podrà diluir en l´aigua de la botella . Com es veu a la foto, el gas és conduït per un tubet de plàstic (el més prim de diàmetre) resistent als químics fins a la part baixa de la primera botella ,on sortirà el DIOXID DE CLOR en bombolles de gas, que aniran poc a poc tenyint de color groc , fins a quedar tota l´aigua saturada de CLO2,passant a la segona botella d´aigua a través del tub que conduirà el gas que ja no pot absorbir la primera , fins al fons, i així es repetira el mateix procés .Quan la segona botella canvia de color és que la primera ja està saturada , i ja no absorbeix mes diòxid , es treu del circuit , es tapa amb fermesa i si es pot , es col·loca a la nevera o lloc fresc on no  hi toqui la llum .Acte seguit es trasllada la segona en primer lloc i es continua la producció , quan ja no apareixen bombolles, es renoven els líquids de la botelleta petita .


            

El líquid ja preparat es pot posar amb aquest tipus de dosificador , així no cal destapar cada vegada de prendre , evitant que es perdi part de CLO2.
S´ha de calcular  quina quantitat de líquid surt a l'apretar cada vegada ,  ja que cada tipus és diferent , amb una xeringa com la de la foto treient el pistó 
Frascos 200-250-500 ml. Topacio con pulsador
 de las piezasi posant el líquid d´una dosi , sabrem a quant equival ,sabent que cada c.c. equival a unes 2,5 gotes del sistema antic , farem càlculs , per exemple si volem , prendre 10 gotes , equivaldran a 4 c.c. del nou preparat , es poden posar en una botella de litre , i prendre-ho durant el dia fora de les menjades .
Si volem accelerar el procés i disposem d´un calentador           ( millor amb termostat ) es posa la botelleta del reactiu en l´aigua que calentarem ( 55 graus aprox.) 
Els forats de les tapes on passaran els tubs han de ser rodons i que passi ajustat per evitar pèrdues , es perfora primer amb un punxó , el tub ha de passar a pressió , una vegada muntat el sistema , sols cal traspassar les botelles sense treure els tubs dels taps .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada