Vademècum Natural

Tractaments en animal Boví 
Acidosi metabòlica de les potes
CDS+ DMSO: Administrar per via oral o subcutània 24 c/c de CDS amb 2 cc de DMSO, cada 65 kg de pes viu, fins que desapareixin els simptomes. Es pot combinar amb altres tractaments complementaris antiinflamatoris.
Anorèxia
Aigua de mar : Injectar subcutàniament 100-150 cc d'aigua de mar hipertònica cada 12 hores, cada 50 kg de pes viu, sempre i quan l'animal encara begui aigua dolça. Si no, injectar entre 500 cc i 1000cc d'aigua de mar isotònica.
Coccidiosi
CDS Oral a 20 cc diaris cada 50 kg pes viu, també anal a 10 cc de CDS al 25 % cada 12 hores.
Diarrees
CDS Oral a 20 cc diaris cada 50 kg pes viu. Segó: aliment regulador de femta liquida i solida mitjançant absorció de aigua. Garrofa: aliment astringent. Farina de llavor de lli i pastanaga: aliment astringent. Timó: aumenta la gana i es astringent.
E-coli
CDS Oral a 20 cc diaris cada 50 kg pes viu, també anal a 10 cc de CDS al 25 % cada 12 hores.  
Immunopotenciador
CDS: CDS oral a 24 cc diaris podent incloure, si cal, 2 cc de DMSO cada 65 kg.
Aigua de mar: administrar a l'aigua de beure , 2 parts d'aigua de mar per 5 d'aigua dolça.
Paràlisi digestiva
Aigua de mar: beure 400 cc cada 12 hores cada 65 kg, fins estabilització de la femta.
Timpanismes
Aigua de mar: beure fins 400 cc cada 12 hores cada 65 kg i disminuir a mesura que es normalitzi l'animal. No deixar el tractament fins a 2 dies després de normalització.
Oli vegetal: beure fins 400 cc cada 12 hores cada 65 kg i disminuir a mesura que es normalitzi l'animal. No deixar el tractament fins a 2 dies després de normalització
Tinya
Carbó actiu amb oli vegetal: Fer una pasta amb cendra de serment de parra i oli de soja, aplicar en les zones afectades cada 24 hores fins a total desaparició.Remeis casolans

Per passar millor l´hivern


El millor de la cura amb remeis naturals és que donen a l'organisme la possibilitat de guarir-se i netejar-se ell mateix. No obstant això si es té molta febre o els símptomes duren més del normal s'ha d'acudir a un professional de la salut.

La mel, la llimona i la ceba.
La mel barrejada amb aigua temperada i unes gotes de llimona ens pot servir de xarop natural per aliviar la tos i el mal de gola. Així com una ceba oberta a la nostra habitació per la nit farà que la tos no sigui tan persistent i esgotadora.

Augmentar el consum de verdures i fruites crues a la nostra alimentació ens ajudarà a gaurir-nos abans, així com beure molta aigua durant tot el dia a fluïdificar el moc.

Renta't el nas amb sèrum fisiològic o aigua amb sal, tenir el nas net fa que estiguem més protegits davant els virus.

El propolis
Si treballes amb la veu o tens recaigudes constants de mal de gola i afonia el propolis és un gran aliat, en esprai o en còmodes pastilles per xuclar.

Quan comença la tardor comença a prendre probiòtics et permetran mantenir la immunitat del teu organisme i tenir menys refredats.
Els probiòtics són els bacteris bons que viuen en el tracte digestiu i són els encarregats d'ajudar-nos a tenir una digestió sana.

No t'oblidis de la gelea reial i la equinacea per augmentar les teves defenses i passar un hivern com cal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada